Briose cu ciocolata si migdale

Briose cu ciocolata si migdale

Ingrediente

- 1 ou

- 120 ml ulei

- 120 ml lapte lapte

- 375 g faina faina

- 1 praf de copt

- 200 g zahar zahar

- 30 g cacao cacao

- 100 g ciocolata ciocolata neagra taiata marunt

- 30 g fulgi alune

décor

- 100 gunt unt moale

- 200 g zahar zahar pudra

- 2 linguri lapte lapte

- 1 baton vanilie

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la mediu (180 grade)

Se amesteca intr-un bol toate ingredientele uscate, si in altul cele umede.

Se amesteca cele doua compozitii, dar fara a insinsta prea mult cu amestecatul.

Se umple formele de briose 3/4, pentru a lasa loc de crestere si se preasa deasupra fulgi de migdale..

Daca se folosesc forme din silicon, nu este nevoie de pus hartiute speciale pentru briose.

Se introduc briosele in cuptor pentru 20-25 minute (se face testul cu scobitoarea).

Se lasa briosele la racit.

Pentru décor, untul moale se freaca bine pana devine o crema spumoasa. Se adauga zaharul pudra, 1-2 linguri de lapte si semintele dintr-un baton de vanilie. Se freaca bine crema, aprox. 5-10 minute, pana devine o spuma pufoasa.

Se orneaza briosele si se presara deasupra bombonele colorate sau ciocolata rasa.